Startsida Italy

Italien

Italien är ett av världens mest attraktiva turistländer. Biluthyrning i Italien är det enklaste och billigaste färdsättet om du vill njuta av det kulturella och historiska överflöd som landet har att erbjuda: från Colosseum i Rom, genom Pompejis ruiner, Florens museer, Venedigs kanaler och fashionabla Milano. Italien är en destination med angenämt väder under större delen av året, vilket gör det till det perfekta valet för nästan alla semestrar du kan drömma om.

Biluthyrning i Italien är lätt och lämpligt för varje resa. Holiday Drive finns på plats genom flera biluthyrningsfirmor i Italien (som "Europcar" och "National") som har dussintals kontor på flygplatser, och stora och små städer runt om i landet. Denna omfattande närvaro underlättar för våra kunder att på bästa sätt förbereda för sitt besök eller semester. Våra kunder kan välja från ett brett utbud av bilar (både manuellt och automatiskt växlade), minibussar och minivans. Vägassistans finns tillgänglig 24 timmar om dygnet, och hjälper dig om eventuella problem med bilen uppstår. Om du är intresserad av natursköna upplevelser i idylliska Toscana, avkoppling runt de vackra sjöarna i norr, eller njuta av kraften i Dolomiterna, och oavsett om du reser själv, som ett par eller med barn - Biluthyrning i Italien är den klassiska lösningen.

Att köra i Italien

Att köra i Italien

Den italienska transportinfrastrukturen betraktas som en av världens bästa och brott mot trafikreglerna beivras mycket strikt av polisen, och hastighetskontroller är ofta förekommande. Bilbälte är obligatoriskt i både fram- och baksätet i alla åldrar.

En del av Italiens motorvägar har vägtullar. När du närmar dig tullstationen, ta det körfält som är märkt "Biglietto" ("biljett"), eller ett körfält utan tecken. Se till att spara biljetten tills du lämnat motorvägen. Observera att avgifter tas ut i vissa tunnlar runt Italien också (exempelvis Mont Blanc).

Bränsle: Blyfri bensin (95 och 98 oktan), diesel (Gasolio) och gasol finns i Italien. Användning av strålkastare är obligatoriskt när man kör utanför stadsområde, passerar i en tunnel eller vid körning i dåligt väder. Om du planerar att åka skidor, rekommenderas det starkt att du beställer en bil med vinterdäck och/eller snökedjor på förhand. Båda alternativen är viktiga för din personliga säkerhet såväl som för bilens grepp på vägen vid dåligt väder. Observera att i Valle d'Aosta är vinterdäck obligatoriskt mellan 15 oktober och 15 April. På vintern är det också obligatoriskt med vinterdäck om du avser att passera gränsen till Schweiz eller Österrike och ibland även till Tyskland.
I anslutning till historiska platser är det i många städer förbjudet med biltrafik, särskilt i Rom och Florens. Se till att inte bryta mot trafikskyltar märkta ZTL (Zona Traffico Limitato). Att köra in i sådana zoner resulterar normalt i böter som biluthyrningsfirman debiterar vidare på dig och då lägger de även på en hanteringsavgift.

Italy travel guide