Startsida Germany

Tyskland

Funderar på att resa med barnen till Schwarzwald? Eller segla längs floden Rhens dalgångar? Kanske planerar du ett romantiskt besök till de vackra Bayerska slott? Eller varför inte delta på Oktoberfesten i München? Tyskland är ett av de trendigaste resmålen i Europa och att hyra en bil det är det perfekta sättet att erfara landets kulturella och turistiska överflöd.

Biluthyrning i Tyskland är mycket lätt och gör reser från en plats till en annan roligare och roligare. Ofran driver i Tyskland via flera stora hyrbilsföretag, såsom Europcar, som har kontor i dussintals stora flygplatser, inklusive München, Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Düsseldorf, Hamburg, etc., och i stora städer. Den bekväma platser och effektiv costumer service erbjuder Ofrans kunder möjlighet att planera sin resa i Tyskland optimalt.

Att köra i Tyskland

Att köra i Tyskland

Tillgängliga bilkategorier i Tyskland finns i alla storlekar från ekonomiklass till familjebilar, och även minibussar, minivans och såväl manuellt samt automatiskt växlade fordon. Vägassistanstjänster finns dygnet runt, oavsett om du är i en storstad eller på landsbygden.

Tyskland har också den största mängden lyxbilar till överkomliga priser. Så om du alltid drömt om att köra en Mercedes, Audi eller BMW på de magnifika motorvägarna, så är Tyskland rätt ställe för dig.

Att hyra en bil i Tyskland är en bekväm lösning, som hjälper dig att maximera dina upplevelser med minimal ansträngning.

Tyskland är en strategisk utgångspunkt för resor i Europa. Det finns dock vissa begränsningar när man kör till Italien och östeuropeiska länder (Tjeckiska Republiken, Ungern, Slovenien, Slovakien, Kroatien, Polen, etc.) med vissa bilkategorier (speciellt lyxbilar, automatväxlade fordon och minivans). Se till att dessa begränsningar inte påverkar dina resplaner i förväg och var noga med att kontrollera de restriktioner som visas på ditt hyresavtal.

Observera att om du avser att resa till länder som Schweiz, Österrike och Slovenien krävs ett särskilt vägmärke som klistras på vindrutan - det kommer du att kunna köpa vid aktuell gränskorsning.

Tyskland har en av världens finaste väginfrastruktur. Landet har mer än 11.000 km motorvägar, känd som Autobahn. Till skillnad från många andra europeiska länder är motorvägarna fria från avgifter eller vägtullar. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för både fram- och baksätet. Att sitta i framsätet är för barn endast tillåtet om de är 13 år eller äldre.

Hastighetsbegränsningar i Tyskland beror på vilken typ av väg du kör på (motorvägar, dubbelfilig körbana, vanliga vägar, stadsområden etc.). Vid körning i dåligt väder eller dålig sikt är tillåten hastighet begränsad till 50 km/h.

Bränsle - blyfri bensin (95 och 98 oktan) och diesel finns överallt. Etanol- tankning finns på tusentals bensinstationer. Tyskland är ett av de "grönaste" länderna i världen och erbjuder E10 - hög etanolhaltig bensin med extremt låga utsläpp. Det är emellertid inte lämpligt för alla fordon. Fråga om din bils bensinförbrukning vid uthyrningsdisken.

Det rekommenderas att alltid ha halvljus eller varselljus på. Det är obligatoriskt under dygnets ljusa timmar om väderförhållanden som dimma, snö eller regn begränsar sikten, och när du kör i tunnlar.

Vinter däck och snökedjor - vinterdäck kan vara obligatoriskt även om du inte kör i snö eller bergiga områden. Därför är det lämpligt att fråga om detta i samband med bokningstillfället. Vänligen boka snökedjor i förväg och se till att de passar och att du vet hur man hanterar dem.

Körning i städerna - som en del av den nationella ansträngningen för att minska luftföroreningar, kräver ett växande antal städer bilägare att man ska ha ett klistermärke som bekräftar att fordonet har låga utsläpp. Bilar som inte har detta klistermärke (kallas "umweltplakette") är inte tillåtna inom tättbebyggda bostadsområden. De förbjudna områdena är markerade med trafikskyltar med texten "umweltzone". Biluthyrningsfirmor är skyldiga att förse sina kunder med detta klistermärke, så se till att kontrollera att du får märket vid uthyrningsdisken.

Vissa bostadsområden (speciellt nära skolor och offentliga byggnader) har dessutom en speciell - lägre hastighetsbegränsning på 30 km/h. Dessa områden markeras med trafikskylten "zones 30".

Ha en säker och trevlig resa.