Orlando

Orlando (befolkning: 240 000) är allmänt betraktat som den internationella huvudstaden för barn, magi och upptåg. Orlando är hem till Magic Kingdom, Epcot, Sea World, Gatorland, Hollywood Studios och andra attraktioner, som handlar om att ha kul både för unga de som är unga i sinnet.

Disney World ligger ca 27 kilometer sydväst om Orlando, nära Lake Buena Vista. Detta, utöver den moderna trafikinfrastrukturen, gör Orlando till en optimal bilhyrningsdestination.

Att köra i Orlando

Att köra i Orlando

Det finns inget enklare och billigare sätt att besöka Orlandos nöjesparker än genom att hyra en bil. International Drive highway kommer att hjälpa dig att komma runt lätt, och ger dig möjlighet att ta dig från flygplatsen till de olika orter och köpcentrum nära och runt Disney World. Detta med lätthet, snabbhet och bekvämlighet.

Orlando International Airport (MCO) ligger ca 11 kilometer sydost om det centrala affärsdistriktet. Holiday Drive arbetar med flera biluthyrningsfirmor (som "National" till exempel), som har kontor i centrala Orlando och i närheten av Lake Buena Vista och Lake Kissimmee. Holiday Drive erbjuder ett stort urval av bilar och minibussar, vilket gör att du kan göra det bästa valet för din semester. Kundservice finns tillgänglig 24 timmar om dygnet och hjälper dig gärna i Orlando eller någon annan plats i Florida och USA.

Interstate 4 (I-4) sträcker sig från stadens söder till Disney World och andra parker. Alternativt kan du köra längs International Drive highway, som är en väg med många restauranger, hotell, golfbanor och köpcentrum. Om du är intresserad av att köra till Kennedy Space Center i Cape Canaveral, ta Route 408 och kör österut via väg 528 (vägtull krävs).

Planerar du att ta dig ut på vägen och resa runt? Orlando ligger i centrala Florida, vilket gör det till en idealisk utgångspunkt/slutpunkt för din resa. Miami är en fyra timmars bilresa söderut via Interstate 95 (I-95) och Tampa och St Petersburg är en 90-minuters bilresa västerut längs Route 4. Om du planerar att resa utanför Florida, till Georgia och andra sydliga stater, är I-95 det bästa valet.