Miami

I den södra delen av Florida, nästan på det sydligaste hörnet av USA, ligger Miami, en av de häftigaste städerna i Amerika. Miami är känt för sina palmkantade sandstränder, bikinis och sportbilar som kan ses nästan överallt. Det är ett paradis för människor som älskar att sola, åka vattenskidor eller bara koppla av under en kokospalm med en kall tropisk drink.

Miami välkomnar dig att byta om till Hawaiiskjortor och sandaler och börja din semester. Vädret varmt och fuktigt och så är atmosfären också. Det är en karibisk dröm och en hyrbil är det bästa sättet att njuta av det. Du kan åka förbi stadens glamorösa hotell, till de stora restaurangområdena, och sedan fortsätta för en tur i Little Havana eller Key Biscayne. Miami sover aldrig och vilda strandfester är alltid ett alternativ.

Att köra i Miami

Att köra i Miami

Även om det är en storstad med 2,5 miljoner människor, är det inte alls komplicerat att köra för de som är obekanta med Miami: Två huvudgator delar staden - Miami Avenue löper från norr till söder, och Flagler St. körs från öst till väst. Andra gator är numrerade utifrån dessa två gator. Det är ett enkelt knep och när du förstår dig på den blir orienteringen avsevärt lättare. Observera att utanför staden, i områden som Miami Beach eller Hialeah, är gatunumreringen helt annorlunda.

Miamis internationella flygplats ligger 13 km nordväst om down town. Men om du tänker ta dig till Florida från en annan plats i USA, kan Fort Lauderdale Airport vara mer bekväm (även om det är 30 km bort). Holiday Drive verkar vid båda flygplatserna samt vid Miami Beach och andra större orter. Detta via flera stora biluthyrningsföretag. De lättillgängliga platserna och den effektiva kundtjänsten gör att Holiday Drive's kunder har möjlighet att planera sin resa i Miami och Florida optimalt.

Bilarna inom de olika kategorierna varierar mellan små, kompakta, mellan- och lyxbilar och omfattar även minivans. Alla bilar i de olika kategorierna har automatväxellåda. Vägassistans finns tillgängligt oavsett om du är i en storstad eller på landsbygden.

Fyra stora motorvägar passerar Miami: I-95 leder norrut längs Floridas östkust mot Orlando. De andra tre inkluderar Florida Turnpike, Dolphin Expressway (väg 836) och Palmetto Expressway. En del av resan i Miami-området är den genomgående färden mellan öarna (som ligger flera kilometer öster om stranden) och fastlandet. Rickenbacker Bridge i söder leder till Virginia Key och Key Biscayne, och Venetian bridge förbinder Miami och Miami Beach. Macarthur Bridge leder till South Beach. Körning vidare söderut till Key West på väg 826 och 874 är en fråga om ca. tre timmar. I motsatt riktning, är I-95 det bästa alternativet att köra till West Palm Beach och övre Florida.