Kalifornien

Kalifornien är den stat i USA med mest befolkning (mer än 37 miljoner invånare) och det är den tredje största staten i landet, den har en yta som är ungefär lika stor som Sverige. Kalifornien kysser Stilla havet och det är hem till Hollywood och filmindustrin, men för amerikanerna det är först och främst fordonets sagoland.

Att ta sig runt i Kalifornien effektivt går endast att göra med bil - kollektivtrafiken är inte Kaliforniens starka sida, för att uttrycka det milt. Därför är ett privat fordon viktig för lokalbefolkningen och en hyrbil är nödvändig för turister. Det är det enklaste, snabbaste och billigaste sättet att resa, även från flygplatsen till staden.

Kalifornien är en av de mest skiftande delstater i USA. Den sprider sig från gigantiska Redwood skogar till Mojaveöknen, från Yosemite National Park och Death Valley i öster, till kustnära San Francisco och Los Angeles i väster. Kalifornien har underbara klippor, berömda vingårdar i Napa Valley, otaliga spaanläggningar och naturligtvis: Beverly Hills och Silicon Valley.

Att köra i Kalifornien

Att köra i Kalifornien

Som tidigare blivit nämnt, är avstånden i Kalifornien är enorma. Det gör att kollektivtrafiken är mindre relevant, och biluthyrning är mer användbar. Att ha en hyrbil rekommenderas vare sig du planerar en vistelse i Los Angeles-området eller om du vill uppleva naturen.

Många av Kaliforniens turistattraktioner ligger långt från bostadsområden. Glöm inte att utrusta dig med tillräckligt med vatten och extra bensin innan du ger dig ut på vägarna. I vilket fall som helst, de biluthyrningsföretag vi samarbetar med, kommer gladeligen att hjälpa dig 24 timmar om dygnet.

Biluthyrningsföretagen vi samarbetar med verkar också i alla större flygplatser i Kalifornien, särskilt i Los Angeles och San Francisco-området. De lättillgängliga platserna och den effektiva kundtjänsten erbjuder kunderna möjligheten till att planera sin resa i Kalifornien så optimalt som möjligt.

Bilarna i de olika kategorierna varierar mellan små, kompakta, mellan- och lyxbilar och omfattar även minivans. Alla bilar i de olika kategorierna har automatväxellåda. Vägassistans finns tillgängligt oavsett om du är i en storstad eller på landsbygden.

Observera att i Orange County, Riverside och i San Diego-området kan några av vägarna vara avgiftsbelagda. Det är även broarna i San Francisco Bay. På många motorvägar finns det en "carpool lane", ett körfält avsett endast för fordon med två eller fler passagerare.

Kalifornien har utmärkta motorvägar som gör körning till en jätterolig upplevelse, även om avstånden kan vara något ansträngande. Interstate 5 korsar Kalifornien från den mexikanska gränsen i söder till Oregon i norr, och är perfekt om du kör till LA eller SF. Routes 10, 15 och 40 är ökenvägar till Phoenix och Las Vegas, och väg 80 korsar Nevada norr om Eldorado Nationalskog. Staden Fresno är den klassiska ingången till berömda Yosemite Nationalpark.