Los Angeles

Los Angeles är en enorm metropol där det bor 18 miljoner människor. Staden sträcker sig över ungefär 120 km från Riverside i öster till Santa Monica i väster. Till skillnad från New York eller andra stora städer i USA, sträcker sig Los Angeles och dess förorter över ett enormt område. Det flesta husen består av villor och stugor. Höga byggnader och lägenheter är relativt ovanligt. I en stad som LA, där avstånden mellan olika områden är långa, finns det ingen annan lösning än att hyra en bil.

Los Angeles representerar den glamorösa och utåtriktade delen av det amerikanska samhället. Staden är känd tack vare filmindustrin i Hollywood, Beverley Hills herrgårdar, Disneyland och de gyllene stränderna i Malibu, Orange County och Venice beach. "City of Angels" är också en stor media-, kultur- och näringslivscentrum och är hemmaplan till ett av de mest kända basketlagen i historien - Los Angeles Lakers.

Att köra i Los Angeles

Att köra i Los Angeles

En hyrbil är viktigt för varje turist som har för avsikt att besöka LA. Staden är så stor att det uppenbarligen inte finns någon annan effektiv lösning för att ta sig runt. LAX International Airport ligger 26km sydväst om staden och det finns flera andra flygplatser som är verksamma i metropolområdet (Long Beach, Burbank, Ontario och Anaheim till exempel). Dessa flygplatser skulle vara bättre för dig om du kommer på ett inrikesflyg.

Kollektivtrafiken är inte LA:s starkaste sida, inte ens från flygplatserna. Hyrbil är det idealiska och enklaste sätt att komma runt och ta sig från attraktion till attraktion. Metropolen har en stor motorvägsnät som erbjuder alternativa vägar för att ta sig runt även vid rusningstid. I vilket fall som helst, är det rekommenderat att utrusta dig med ett GPS-system eller en detaljerad karta, eftersom körning på Los Angeles vägar kan vara mycket förvirrande.

Holiday Drive arbetar på flygplatsen via flera stora biluthyrningsföretag. Det bekväma läget och den effektiva kundtjänsten erbjuder Holiday Drive's kunder möjligheten att planera sin resa i Los Angeles och Kalifornien optimalt.

Bilgruppskategorierna varierar mellan små, kompakta, mellan- och lyxbilar och omfattar även minivans. Alla bilarna i de olika kategorierna är utrustade med automatväxellåda. Vägassistans är tillgänglig 24 timmar om dygnet, oavsett om du är i en storstad eller på landsbygden.

Observera att det är rekommenderat att i förväg planera sin körning i LA. Om du planerar att köra ensam, se till att inte köra i ett körfält markerat "carpool only". Dessa körfält är endast till för fordon med två eller fler passagerare.

Los Angeles är också en stor inkörsport för en resa i Kalifornien, till Nevada eller längs västkusten. Om du planerar att fortsätta till San Francisco, är Interstate 5 det enklaste sättet att ta sig dit. Alternativt att köra Route 101, som erbjuder vackra vyer längs Stilla havets klippor. Att ta sig till San Diego handlar om en två timmars bilresa söderut längs Interstate 5.

Dessutom leder Interstate 15 från Ontario-området till Las Vegas. Denna väg passerar genom Mojaveöknen; Därför är det viktigt att du tar vissa förnödenheter, så som vatten, och extra bensin med dig. Avstånden mellan bensinstationerna kan vara långa. De som planerar att köra till Flagstaff, Arizona, bör överväga Route 40 och lättast till Phoenix tar man sig via Interstate 10 nära Riverside.