San Francisco

Det finns inget som att sitta vid vattnet i San Francisco, titta på Golden Bridge, sälarna på Pier 39 eller bara stirra in i den eviga blå horisonten i Stilla havet.
Omkring 800.000 människor bor i San Francisco, huvudstad för den amerikanska liberalismen och medborgerliga rättigheterna. S.F. är den största staden i San Francisco Bay, ett område som har behagligt väder och ligger högt upp på listan över livskvalitet i USA.

San Francisco är känt för sina branta gator, dimman under sommaren, ökända Alcatraz fängelset, traditionella spårvagnar och de högteknologiska företagen belägna i Silicon Valley. Staden består av mångfaldig kultur med olika etniska samhällen, till exempel det största kinesiska samhället utanför Kina. För hyrbilsgäster är S.F. en fantastisk utgångspunkt, oavsett om du planerar att överraska vänner som arbetar där eller som en start för att resa runt i Kalifornien.

Att köra i San Francisco

Att köra i San Francisco

San Franciscos branta gator kan vara en utmaning, särskilt för hyrbilsgäster. Å ena sidan, är en hyrbil ett bra sätt att hantera tuffa backarna och skarpa lutningar utan att behöva ta hjälp av kollektivtrafiken; men å andra sidan, i en stad med en sådan topografi, finns det vissa regler man måste följa. Till exempel: när du parkerar i uppförsbacke, får du inte glömma att dra åt handbromsen och vrida hjulen mot trottoaren. På samma sätt, när du parkerar neråt - vrid hjulen i riktning mot trottoaren. Att parkera felaktigt är inte bara en fara för din bil - det är också en överträdelse av stadens trafikregler.

På grund av sin unika topografi, har inte San Francisco några motorvägar eller ringleder. Den byggdes i europeisk stil med huvudboulevarder som centraliserar trafiken. På dessa vägar finns det nästan ingen möjlighet till att göra vänstersvängar, något som kan orsaka oerfarna förare elände. Använd därför en detaljerad karta eller en uppdaterad GPS-navigator. Och här är ett annat tips: Om du åkt förbi gatan du letar efter, sväng höger tre gånger - detta tar dig tillbaka till huvudgatan vid rätt avfart.

San Francisco International Airport är lokaliserad 21 kilometer söder om staden. Holiday Drive bedriver verksamhet där via flera biluthyrningsföretag, liksom på andra större platser i staden och runt om i San Franciscos förorter. Biluthyrningsbyråer finns i Palo Alto, San Jose, Berkley, Okland och på andra ställen. De lättillgängliga platserna och den effektiva kundtjänsten erbjuder Holiday Drive's kunder möjligheten till att planera sin resa i San Francisco och Kalifornien så optimalt som möjligt.

Hyrbil i San Francisco är perfekt, särskilt för dem som planerar att ge sig ut på vägen. Route US-101 passerar genom staden men kan vara överbelastad under dagen. Om du är villig att byta ut hastighet mot mer natursköna vyer, det är rekommenderat att välja Interstate 280 eller ta Route 1 som böjer längs Kaliforniens västkust. Det är en överväldigande färd längs en av de vackraste vägarna i USA.

Flera broar korsar San Francisco Bay. Route 80 (Bay Bridge) leder från centrum till Okland och Berkley. Golden Gate (väg 101) leder norrut till en stad som heter Sausalito och den berömda "Old Faithful Geyser of California". Två andra broar är: San Mateo Bridge (San Mateo-Hayward) och Dumbarton (Palo Alto-Freemont).

Parkering i San Francisco är dyrt och utsätts för en hel del begränsningar. För hyrbilsresenärer är det starkt rekommenderat att parkera i en av de "park & go" parkeringar som ligger nära järnvägsstationer och andra offentliga transporttjänster.