Startsida france

Frankrike

I mer än två decennier har Frankrike varit ett av de främsta turistmålen i världen. Frankrike är juvelen i EU: s krona. 80 miljoner turister varje år kan inte ha fel. Frankrike är ett av de mest färgstarka länderna i Europa. Det är packat med kultur och historia. I mitten av det hittar du Paris, en stad som är som ett helt museum, och romantikens huvudstad i världen.

Biluthyrning i Frankrike är det mest effektiva sättet att ta sig fram i detta vackra land. Att njuta av ost- och vin traditionen, den prestigefulla Rivieran, de gröna fälten i Val de Loire och Bretagnes stormiga kust hör till de många höjdpunkterna. På vintern är Frankrike en idealisk destination för skidentusiaster. Så, om du ser framför dig en mysig kväll intill brasan med ett glas champagne, eller promenader med korsade armar med din älskade längs de vackra lyktstolparna i Paris - då är Frankrike platsen för dig.

Holiday Drive har avtal med ett stort antal biluthyrningsfirmor i Frankrike som har dussintals kontor vid flygplatser, samt stora och små städer runt om i landet. Detta omfattande utbud är till stor hjälp för våra kunder när de ska förbereda sina besök eller semestrar i förväg. De kan då finna det bäst lämpade upplägget.

Även när det gäller bilkategorier kan våra kunder njuta av ett brett utbud av vanliga bilar (både med manuell och automatisk växling), Suvar och minibussar. Kundservice finns tillgängligt 24 timmar om dygnet och hjälper dig gärna med eventuella problem.
Frankrikes idealiska läge i västra Europa, gör det till en bra inkörsport för att resa till Belgien, Italien, Spanien och Tyskland. Hyra i Genèves flygplats franska terminal är oftast billigare än i den schweiziska terminalen.

Att köra i Frankrike

Att köra i Frankrike

Frankrike har mer än 9 000 km motorvägar ("autoroutes"). De flesta av dem är avgiftsbelagda där avgiften bestäms av längden av sträckan du kör. Dessa motorvägar är markerade i blått A. Resten av statliga och lokala vägar är markerade med N respektive D.

I motsats till andra europeiska länder, så har man i Frankrike inga vägmärken som varnar för hastighetskontroller, men de kontrollerna förekommer ofta, särskilt på motorvägarna. Bilbälte är obligatoriskt i både fram- och baksätet. Hastighetsbegränsningar bestäms av vägen och blir striktare i regniga förhållanden eller vid dålig sikt. Halvljus måste användas i vid dålig sikt dagtid och är absolut obligatoriskt vid dimma, snö, eller körning i tunnlar.

Bränsle: Blyfri bensin (95 & 98 oktan), diesel (Gazole) och gasol finns tillgängligt. Blyfri bensin (blyersättande bensin "Super carburant" och tillsatt blysubstitut finns också att tillgå). En ny typ av bränsle, SP95-E10 (innehållande 10% etanol) säljs nu också i hela landet. Detta bränsle är inte lämpligt för användning i alla bilar, och du bör kontrollera kompatibilitet i förväg.

Vinterdäck och snökedjor: användning av vinterdäck är inte obligatoriskt men rekommenderas starkt om du tänker köra till snöiga områden såsom till Alperna. Snökedjor är obligatoriska om det finns ett trafikmärke som säger så. Hastighet med snökedjor är begränsad till 50 km/tim.

Körning i städerna: I många franska städer finns "blå områden" ("zone bleue") där gratis parkering är tillåten för bilar med särskilt tillstånd (disque de controle/stationnement). Tillstånd kan köpas i resebyråer, butiker och kiosker. Gratis parkering är gäller mellan 09:00-12:00 och 14:00-19:00 på vardagar. Om du inte har tillstånd, måste du använda parkeringsautomater ("horodateurs"). Under helger och augusti ("vacances") är parkering gratis nästan överallt. Parkering på enkelriktade gator är tillåten endast på vänster sida.