Startsida Hyra bil i Grekland

Biluthyrning i Grekland

Biluthyrning i Grekland kan bokas på Holiday Drives hemsida
Njut av rabatterade internetpriser utan några hanteringsavgifter!

Grekland, som ligger på södra spetsen av Balkanhalvön och bara tre timmars flygning från Sverige, är en destination för riktigt Medelhavsfirande för alla sinnen.
I Grekland hittar du en destination för vilken typ av semester du vill, från en stadsresa och ett pulserande nattliv i huvudstaden Aten, genom den vilda och imponerande naturen i norra Grekland, utmärkta kulinariska utflykter och bortskämda spa-semestrar.
Du kan tillbringa din semester i Grekland på en resa till norra Grekland för att se de hängande klostren i Meteora, historiska turer i hemlandet Aristoteles och Sokrates eller kanske hisnande vandring på Olympus. Naturligtvis kan du ta en tupplur på en av de vackra stränderna på landets dussintals öar: Kreta, Santorini, Mykonos, Rhodos, Korfu, Kos och mer. Oavsett vilken rutt och typ av semester du väljer i detta soliga och vackra land, att hyra en bil i Grekland är en perfekt lösning.

Hyra bil i Grekland

Att köra en hyrbil i Grekland

Vanliga vandringsleder i Grekland börjar nästan alltid i huvudstaden Aten. Oavsett om det är en resa till Peloponnesos, regionen Pelion eller norra Grekland till Thessaloniki och Ioannina, kommer biluthyrning i Grekland att börja i Aten.
Biluthyrning är dock också möjlig och rekommenderas på många öar som är mycket populära, såsom Kreta, Rhodos, Korfu, Mykonos och mer, där en hyrd bil kan låta dig utforska ön och nå närliggande städer, spektakulära stränder och i många fall fascinerande arkeologiska platser och krydda semestern med tusentals år gammal historia.
Under sommaren kommer många turister från hela världen till öarna och skapar en atmosfär av en enorm fest - restaurangerna är livliga, kaféerna är öppna fram till sent på natten liksom diskotek och barer. Dock kan du kan alltid hitta avskilda och soliga bitar av stranden där du kan komma bort från liv och rörelse.
Vädret i Grekland sträcker sig från ett medelhavsklimat på Peloponnesiska halvön och öar till snöigt europeiskt väder i de norra delarna av Grekland, inklusive moderna skidorter.
Lokal mat i Grekland erbjuder en gastronomisk fest som inte får missas, påverkad av turkisk mat och natur. Grekisk mat är rik på favoriträtter från Medelhavet, ostar, olivolja, fisk och örter.

Tips för att hyra en bil i Grekland

Att köra i Grekland med en hyrbil är inte komplicerat men det är nödvändigt att notera att en del av vägarna är smala och slingrande och man måste vara försiktig så att man hamnar på grusvägar eller icke asfalterade vägar.

Det rekommenderas att boka en hyrbil i förväg för att se till att den lämpligaste bilen för dig är tillgängligt för resan. Holiday Drive verkar i Grekland genom ett antal välkända uthyrningsföretag som ger dig den bästa servicen under hela resan, tack vare att ett mycket brett utbud av stationer och ett mycket brett utbud av bilkategorier till olika prisnivåer så att du kan välja det erbjudande som passar din resa.

Ombordstigning på färja med hyrbilen
Mellan några av öarna går det en färjetrafik.Dock bör det tas med i beräkningen att vissa uthyrningsföretag helt förbjuder ombordstigning med hyrbilen på en färja medan andra företag tillåter ombordstigning på en färja men med tillägg av försäkringspremier. I alla fall, om det finns en avsikt att gå ombord på en färja under resan, måste detta anges i bokningsfasen av bilen.

Vägtullar
Det finns ett antal vägtullar i Grekland, främst i Aten och Thessaloniki. Kostnaden för att resa i dem är relativt låg och varierar från 3 euro till 20, beroende på vägsträcka. En vägtull tas ut på några av tunnlarna och broarna. Avgiften debiteras vanligtvis kontant.

Förbud mot att lämna landet med det hyrda fordonet
Observera att det är förbjudet att lämna landet med hyrbilen med alla biluthyrningsföretag i Grekland.

Viktigt tips!
Läs hyresavtalet noggrant och se till att alla detaljer i kontraktet är tydliga för dig innan du undertecknar.
Du kan erbjudas extra betalda tjänster på uthyrningsstationen utomlands. Var noga med att inte skriva under påför extra uppgraderingar eller ytterligare tjänster om de inte är nödvändiga.

Bränsletank
Fordonet levereras med full bränsletank. Kunden måste returnera bränsletanken i samma skick som den mottogs.
I händelse av bränslebrist i tanken när du returnerar fordonet kommer en avgift att debiteras av biluthyraren enligt den av hyrbilsleverantören förbestämda avgift, plus särskilda tankningsavgifter.

Rengöring av fordon
Fordonet levererades i rent skick. Det är viktigt att hålla fordonet rent och returnera det i samma skick som det mottogs.
Dessutom är rökning förbjuden i bilen.
I händelse av att fordonet returneras med rökmärken (som aska i askkoppen, cigarettrök lukt etc.), kommer biluthyraren att debiteras en särskild städavgift.

Märkning av bensinpumpar
Från och med oktober 2018 trädde en ny märkning av bränslepumpar över hela Europa i EU-länderna i kraft.
Syftet med den nya märkningen är att skapa en enhetlig standard för märkning av pumparna och att undvika förvirring vid tankning i övergången mellan länder.
Ändringen gäller alla 28 EU-länder, EES-länder (Island, Liechtenstein, Norge), Storbritannien, Serbien, Makedonien och Turkiet.

Markeringarna är indelade i tre grupper och identifieras av bokstäverna och en unik form:

Bensin (bensin, bensin): Rund märkning E5, E10, E85
Dieselpumpar: - Fyrkantiga markeringar B7, B10, XTL
Gasformig: - Rombmarkering H2, CNG, LPG, LNG

Gas Policy

 För mera information ang detta se : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/IP_18_6101

Grekland med barn
Grekland är ett perfekt resmål för en avkopplande och trevlig semester för hela familjen.
Den mest populära semestern i Grekland är naturligtvis på stränderna och de sköna orterna på de grekiska öarna. Även på strandsemester på öarna kan du hyra en bil i Grekland och ge dig ut från hotellet och utforska med omgivningen, de autentiska städerna med de färgglada marknaderna och krogarna, de spektakulära stränderna och arkeologiska och historiska platser utspridda över nästan alla öar och njut av allt som ön har att erbjuda.
Om du letar efter en naturresa med barnen kan du åka norrut från Aten till Delfi, en av de viktigaste och vackraste sevärdheterna i Grekland. En resa till Pelionhalvön som har vackra stränder; ett besök i hamnstaden Thessaloniki som är fylld med UNESCO: s världsarvs listor; eller en resa till Meteora-regionen och se de fascinerande hängande klostren som utgör en av landets mest unika turistplatser.

Shopping i Grekland
Som med alla semestrar vill vi gärna ha en bra shoppingupplevelse, och det finns en mängd olika shoppingmöjligheter i Grekland:
Besökare till Aten eller Thessaloniki kommer att kunna besöka ett av de stora galleriorna med butiker av en mängd olika kända varumärken. I Aten kan du promenera längs Ermou shoppingpromenad med butiker av internationella märken tillsammans med lokala varumärken, i slutet av den är den färgglada och livliga loppmarknaden i Aten, och därifrån promenera i det närliggande Plaka med en mängd souvenirbutiker och grekiska delikatesser. I de olika städerna på de grekiska öarna hittar du också liknande marknader med en mängd souvenirbutiker och grekiska delikatesser.

Fans av varuhuset Jumbo kommer att kunna hitta flera filialer i Grekland - två på Kreta (en i Heraklion och en i Chania) och en i Thessaloniki. I den här butiken hittar du nästan allt, från leksaker till barnkläder, presenter och dekorativa föremål till hemmet, allt till ett överkomligt pris.

Vi önskar er en trevlig och säker bilhyra i Grekland. Holiday Drive teamet.